Slovak Czech Dutch English French German Greek Hungarian Polish Turkish

LED osvetlenie stropu a oblasť nôh

More
08 Jan 2016 14:39 - 08 Jan 2016 14:41 #11 by Marek S.
Mne uplne postačí iba keď nastupujem. Samozrejme, fantázii sa medze nekladú a je možné vyrobiť čo len človek chce....

Stačí si vytiahnuť ACC (kludne o rádia), a dá sa to urobiť takto:
- pri otvorení hociktorých dverí sa zopne plná plná sila svietenia pre všetky sedačky (signál od hornej stredovej lampy)
- v prípade, že nenaštartuješ, zhasnú spolu so stredovou lampou
- otočenie do polohy ACC resp do dalšej polohy, sa rozsvietia stlmené led svetlá pod nohami. Bolo by fajn to urobiť v jednek krabičke, kde by bolo možné i regulovať intenzitu pri tlmenom režime (potenciometrom napr.)

K tomu je však potrebné vyrobiť PWM obvod a to už odomňa uplne nechcite :D. Alebo kúpiť Audrino, tam si človek naprogramuje čo chce, odber to má 50 mA a PWM reguláciu má už integrovanú...(6 I/O)
Last edit: 08 Jan 2016 14:41 by Marek S..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Jan 2016 21:55 #12 by Marek S.
Chalani, kto sa vyzná v elektrike - čo si o tom myslíte? Môže to takto byť? Tie červené bodky sú LED diódy, každá k jednému sedadlu. Čo sa týka detailov kam vedú tie vývody do RJ , pozrite sa na schému hore. Vypínače v schéme sú myslené práve tie prepínače v schéme hore.

Attachments:

More
09 Jan 2016 11:50 #13 by Zajo
marek - ak by bolo to svietenie take ako si opisal hore- hned by som to bral!!!

Odoslané z iPhone cez Tapatalk

File Attachment:

Honda Accord 2.0 /-2008-\ 30 year edition White Pearl

More
09 Jan 2016 13:07 #14 by Marek S.
S týmto by to šlo urobiť. Chcem si to kúpiť na hranie, teraz ale nemám na to uplne čas, tak musíš počkať :)

www.alza.cz/arduino-uno-rev3-d569244.htm

Attachments:

More
09 Jan 2016 14:50 #15 by Chris
Myslim, ze to je zbytocne komplikovat cez Arduino. Nemusi sa ti rozsvietit priestor noh, podla toho, ktore dvere otvoris.

Od OEM radia, potiahnes cerveno-cierny kabel, co je DIM control, ten napojis na relatka a na to LEDkove pasiky plus vykonostne odpory a je to. Pripadne mozes spravit obvod s vykonovymi tranzistorami ak chces, aby sa to plynulo stmavovalo a zosvetlovalo.

More
09 Jan 2016 17:32 #16 by Marek S.
V tom prípade poprosím Ťa navrhni tento obvod, žial nemám uplne znalosti pre zostavovanie obvodov, som v tom amatér, Arduino je premňa najjednoduchšia možnosť.

Ďakujem :)

More
09 Jan 2016 23:46 #17 by Zajo
kazdopadne to osvetlenie by som bral hned ...ako nasiel som nejake ...ale - tie TUZINGOVE tam nechem davat :D :-D ak by ste to vedeli spravit - myslim to relatko , navod atd ...aj by som to kupil :)

File Attachment:

More
10 Jan 2016 07:53 #18 by Marek S.
Neboj žiadne tuzing sračky nebudeme vyrábať :D. Veď ako som písal, mne sa nepáči tých 6000K čo je podľa popisu biela, no prd biela, modráky jak...

More
10 Jan 2016 12:49 #19 by Chris
je to uz asi viac ako 10 rokov, ako som vyrabal z SMD LED, tie na vyrobene uzke vyleptane plosaky a tie do zahradnej hadice a na koncoch silikon, vyrabal do interieru pre seba a kamosov. Samozrejme modre ako Brian v GTR :D :-D
Par fungovali aj vonku v maske bez problemov. Avsak fungovali par rokov dovtedy kym som ich nepovyhadzoval a este u kamosov :D . Holt vtedy este nebolo dostupne LEDkove osvetlenie ako teraz, boli len trubice a tie mali velice malu zivotnost.

CCa 10 rocne foto som nasiel z backupov. :-D

Anyway, treba najprv najst ake LED pasiky a kolko. Na zaklade toho vypocitat potrebny vykon a na to dopasovat vykonovo Relatko a poistky. Zalezi od dlzky a ake silne LEDpasiky chces. B)
Attachments:

More
10 Jan 2016 14:12 - 10 Jan 2016 14:25 #20 by Zajo
pasiky- urcite ak uz - nemyslim si ze je tam potrebne dat viac ako meter led pasiku do celeho auta :)
ak uz davas fast and furious..:D pripajam video co mam v obyvacke :D ....je to ako naladovka ;) ak by ste chceli mam z toho este asi meter na viac :D

File Attachment:

Last edit: 10 Jan 2016 14:25 by Zajo. Reason: video

Time to create page: 0.140 seconds