Mám necelých 157t., dôvod na čistenie že by kolísali otáčky, zhasínal na voľnobeh, svietila kontrolka alebo niečo podobné nemám. Na civicu, keď som cítil, že plynom ju musím akoby z nulovej polohy odlepiť, tak som ju vybral prečistil a bol kľud.
Z času na čas ju prečistiť myslím nie je od veci, hlavne keď má viac studených štartov po meste, tak sa niekedy chcem do toho pustiť. A neviem, či s naštartovaným motorom tam striekať čistič, alebo ju zdemontovať.
Tak ako ju ten rukou otáča, je to OK voči tomu krokovému motoru na otáčanie v klapke?
Manuál píše, že ak svieti kontrolka motora a senzor polohy klapky hlási menej ako 2,46°, tak treba klapku, zdemontovať a vyčistiť. Potom vymazať hodnoty polohy z pamäte a uložiť novú hodnotu voľnobehu.
Ale keď kontrolka nesvieti, tak hodnota je v norme, potom to asi len prestriekať pri naštartovanom motore, len k tomu mi treba ešte človeka. Ale ak by nebol dajaký problém s nastavovaním polohy po demontáži, tak radšej by som išiel do toho, ak si to samo nakalibruje tú prípadnú malú zmenu polohy ako píše Chris.